Povestea începe în Cișmigiu, unde doi bătrâni se întâlnesc pe o băncuță, continuând să depene amintiri în fața unui pahar de coniac… Incet incep sa isi aminteasca cum intr-o iarna ei doi impreuna cu un grup de amici au ramas blocati in vila unui celebru avocat in timp ce afara un viscol grozav isi facea de cap. Insa in timpul sederii lor la vila, avocatul este omorat.

Cine este șantajistul care obține lunar sume importante de la toți? Cine l-a împușcat pe avocatul bucureștean? Cine este cel îngropat „într-o hrubă din spatele casei“? De ce a sfârșit așa?

O ancheta pe care abia am asteptat sa o incep! Momentan nu m-am lepadat de prostul obicei de a citi mai multe carti deodata, obicei inceput din 2020… Nu merge asa trebuie sa stiti, luati aminte de la mine si cititi o singura carte odata. Asta voi face si eu. E delirant otherwise, obositor si practic citesti ca sport si nu ca hobby, pe romaneste nu apuci sa te bucuri de ele.

Actiunea incepe cand doctorita Alexandra si prietenul ei se aseaza la o masuta in Cismigiu si beau un coniac, atunci isi amintesc cum au ramas suspendati la munte cu ceilalti cunoscuti ai lor si cum toti si-au dat seama ca prietenul lor avocatul ii santajeaza sub un alt nume. Atunci nervii incep sa prinda contur, pentru ca toti sunt santajati pe sume mari.

Maiorul Cristea este prezent la vila, a ajuns chit ca afara este ger si viscol si deja impreuna cu colegul lui i-au luat la intrebari pe oaspeti, c-am toti mint spunand ca doamne cat de bine se inteleg, desi sunt clar minciuni dar cred ca le convine sa nu se gaseasca criminalul deoarece tuturor le convine moartea avocatului. Personajele momentan nu sunt cosy deloc, nu iti vine sa te atasezi de cineva sau sa empatizezi cu nimeni pentru ca actiunea se intampla asa de repede incat nu ai timp sa ii cunosti.

Nu este o carte rea, dar nu este nici cea mai buna. Este ca si cum ai fi martorul unor oameni care se cearta incontinuu, cam asta si fac… sunt curioasa daca ghicesc criminalul desi I have strong instincts.

Oricum, daca vreti sa incepeti sa cititi Rodica Ojog B., nu incepeti cu asta decat daca sunteti fan action thrillers.

Categorized in: